Metody parzenia

Metody parzenia kawy z korzenia Mniszka lekarskiego

Cenicie sobie różnorodność i lubicie próbować nowych rzeczy? Poznajcie dostępne metody parzenia kawy z korzenia Mniszka lekarskiego. Kto powiedział, że spożywanie napoju o prozdrowotnych właściwościach musi być nudne? Z naszym produktem nie ma miejsca na nudę! Teraz możecie korzystać z prozdrowotnych właściwości mniszka przygotowując go na różne sposoby. Tak jak w przypadku prawdziwej kawy ziarnistej, wybór metody parzenia wpływa na smak otrzymanego naparu. Przekonajcie się sami!

Tradycyjna metoda parzenia kawy z korzenia Mniszka

Jesteście minimalistami? Do szczęścia wystarczy Wam ulubiony kubek i odrobina kawy? Alternatywną kawę z korzenia Mniszka możecie przygotować stosując tradycyjną metodę parzenia. Klasyczną „zalewajkę” stworzycie zalewając 1/2 lub 2 łyżeczki kawy szklanką (250 ml) wody o temperaturze 90-95 stopni. Możecie także gotować przez chwilę 250 ml wody wraz z odmierzoną ilością kawy mniszkowej.

Parzenie kawy z korzenia Mniszka w ekspresie przelewowym

Kawę z korzenia Mniszka można zaparzyć w ekspresie przelewowym. Jeśli dysponujecie takim sprzętem w swoim domu lub w biurze, możecie w wygodny i szybki sposób przygotować większą ilość zdrowego i aromatycznego naparu za jednym razem. Uzyskany napój będzie klarowny, czysty w smaku i pozbawiony fusów.

Alternatywne metody parzenia kawy mniszkowej

Alternatywna kawa mniszkowa i alternatywne metody parzenia? Takie połączenie wydaje się być oczywiste! Dripper, aeropress, chemex – do przygotowania pełnego smaku i składników odżywczych naparu z palonego korzenia Mniszka  możecie wykorzystać popularne akcesoria, które podbiły serca koneserów czarnego napoju.